praha

Praha – for en by!

OPPLEVELSER

Torget i gamlebyen er en fornuftig start på oppdagelsesferden. Her vil du fort få innblikk i arkitekturen i byen. Få også med deg det astronomiske uret når klokken slår enten 12,13,14 etc. I dette området er det folkeliv til alle døgnets tider.

praha

Petrin-åsen kommer du til enten ved en kabelbane, eller til fots. Jeg prøvde bare sistnevnte, og synes det var en fin tur. Når du kommer opp vil du se et mini eiffeltårn, boder som selger mat, og mange parker som er perfekt for piknik en dag der solen skinner. Det er også en fin rosehage som er verdt et besøk.

praha

Kommunehuset er også en opplevelse som du bør ta deg tid til. Det gjelder
St. Vitus katedralen og selvfølgelig Borgen.

praha

John Lennon Wall`en er selvfølgelig også en velkjent attraksjon som må oppleves. Kombiner det gjerne med en tur på John Lennon pub`en når du først er der. Artig opplevelse!

             praha     praha

Så må selvsagt Karlsbroen nevnes. Jeg vil anbefale deg en tur over både på dagtid, og om kvelden da opplevelsen er ulik. Er du riktig så heldig kan du jo også få med deg solnedgangen. Husk også at du må ta på noen av helgenstatuene. Det bringer deg lykke!

praha

Andre ting som bør nevnes er «Mala Strana» som er byens mest barokke bydel. Vaclav-plassen som er bindeleddet mellom Gamlebyen og nybyen. Det dansende hus er også verdt en visitt. Det er selvfølgelig også mange museum som trolig er verdt et besøk for de som er glad i det.

Alt som er nevnt over kan du komme til uten transportmiddel.

RESTAURANTER

Etter fire dager i Praha hadde jeg faktisk bare gode matopplevelser, og det tror jeg nok er mye p.g.a research i kombinasjon med tips fra kjente. Cantina (Ujezd 38) – er man på jakt etter billig meksikansk mat er dette absolutt stedet. Her serverte de både burritos, enchiladas, etc. Maten kom kjapt, og smakte godt. Billig drikke til maten fikk du også. Her var det hele tiden pågang av både lokale og turister så reservasjon i forkant av reisen er et godt tips.

Praha

En annen restaurant vi endte opp på to ganger til lunsj (men som funker like bra til middag) var Pasta Fresca (Celetna 11) – her hadde de f.eks fantastisk god hjemmelaget pasta i utallige varianter, gode salater, nydelige lokal vin (og et veldig bra utvalg av vin generelt). Her hadde vi ikke reservert noen av dagene, men det kan kanskje være en fordel om man går her for middag.

La Bottega Bistroeka (Dlouha 39) – nok et sted hvor vi spiste lunsj. Kjapp og hyggelig betjening, som serverte god mat, og dessert.

praha

Det er også verdt å nevne en litt finere restaurant (som fremdeles ikke er dyr om man sammenligner det med norske priser) med navn Casserol (Karlova 147) – her hadde vi en fire retters som smakte helt nydelig. Lokalet er superkoselig nede i en steinkjeller med masse t-lys og god stemning. Her bør man reservere i forkant, og menyen er kanskje litt begrenset, men så lenge man liker enten fisk eller kjøtt vil man finne noe som frister.

God tur,
T.

Reklamer