Warszawa

Inntrykket mitt er at det er delte meninger om denne byen, men jeg for min del er utelukkende positiv. Hyggelige mennesker, gode priser, god mat og drikke, og nydelig vær. Mer kan man ikke kreve av en storbytur.

Når du ankommer flyplassen har du tre valgmuligheter for å komme deg inn til sentrum. Buss, tog, og taxi. Vi prøvde både tog, og taxi, og synes at begge deler fungerte helt utmerket. Et aldri så lite tips når det gjelder toget er at du kan kjøpe billett (med kontanter – om du bare har sedler er det en liten butikk på vei inn i toget som kan veskle) inne på selve toget. Da slipper du de vanvittig lange køene bak billettautomaten. Kjapt, og effektivt. Og meget greit når de bare går en to ganger i timen. Vi tok taxi tilbake og det kostet oss ca 70 norske kroner. Absolutt helt akseptabelt.

OPPLEVELSER

Gamlebyen er selvfølgelig et must, og det er også denne delen av byen som jeg vil definere som koselig. Her finner du mange stikkveier, så prøv gjerne ut flere, og se hva du finner på din vei. Ting som MÅ oppleves i dette området er f.eks Zamek Krölewski, gamlebytorget, barbakan, og mange nydelige kirker som er verdt en titt. Om du går via Nowy Swiat, og Krakowskie Prezedmiescie på veien mot gamlebyen vil du få med deg veldig mye på ferden.

Wars

Litt usikker på konkret beliggenhet, men går du ned til Wisla fra gamlebyen vil du oppdage en stor fontene. Denne blir brukt for avkjøling på varme dager, og man kan også (leste jeg dessverre siste dagen) få med seg lysshow i fontenen om kvelden.

Wars

Om du også vil få en ide om hvordan W så ut før krigen må du krysse Wisla, og ta deg en tur til Praga. På denne siden av elven kan du også ta en kikk på Nasjonalstadion som ble bygget i 2012 i forbindelse med EM.

War

War

RESTAURANTER

Aioli inspired by Mini. Her hadde vi lunsj ved ankomst, og middag siste kvelden. Begge deler var meget bra. Gode priser, fortreffelig mat, hyggelig betjening og god stemning. Oppdaget at det også eksisterer en som bare heter Aioli, men den fikk vi ikke testet ut. Men da kan man jo bare reise tilbake…

Wars

Delizia som er en italiensk restaurant ble middagsvalget første kvelden. De har en ganske liten meny, men her tar de seg virkelig tid til dandering av mat, og opplevelsen ble derfor meget bra.
Prisene var også absolutt godkjent.

Vi var også innom Varso Vie for en drikkepause. Men her smakte vi dog ikke maten. Menyen såg derimot bra ut, og de er rangert høyt på tripadvisor.

Trattoria Rucola i nærheten av gamlebyen besøkte vi for lunsj to dager. Dette er også en italiensk restaurant, men med mer tradisjonelle retter innenfor pasta, pizza etc. Nydelig mat var det, og prisene var også meget gode. Servicen var upåklagelig. God vin hadde de også!

Wars

En annen dag gikk vi for lunsj på sushi-restrauranten Sakana. Artig konsept der du fikk bestille maten du ville ha direkte av han som lagde den. Kvalitetsstempel når du også kan se på når kokken lager maten. Smakte fortreffelig, og artig konsept med trebåtene som gikk rundt med sushi oppi.

Om du vil oppleve en nydelig utsikt over byen (gå her ved solnedgang) må du ta turen opp til Marriott Hotel. Jeg forstod det sånn at gjester som ikke bor på hotellet ikke får adgang før klokken 20:00, men det er perfekt i forhold til solnedgang. Her kan man også bestille seg mat. Vi testet noen småretter som smakte bra.

Wars

God tur,
T.

Reklamer