Barcelona

Barcelona er virkelig byen som har alt man kan ønske seg. Jeg har vært her fire ganger nå, og vil alltid tilbake. Shopping, strand, og byliv på en gang. Bedre får man det ikke. Spør du meg.

OPPLEVELSER

Før man reiser til Barcelona så er det La Rambla man ofte hører at MÅ besøkes. Akkurat der er jeg ikke helt enig. Ja, det kan være greit med en gåtur gjennom hele gaten bare for å få med seg gateselgere, gaterestauranter, og folkelivet som skal være her. Men har du gått gjennom gaten en gang trenger du ikke vende tilbake her dag etter dag.

Om og når du går til La Rambla må du også få med deg Placa Reial. Dette er en plass som trolig er en av Barcelonas mest livlige. Her finner du store palmer og gatelykter signert Gaudi. I dette området finner du også mange restauranter som trolig trekker til seg en mengde med turister.

Noe som jeg mener at du heller bør bruke tid på så er det «Gaudis Barcelona», og innenfor her kan jeg nevne både Sagrada Familia, Parc Güell, og Casa Batlló. Gaudi er kjent for sine særegne byggverk, og det er disse tre plassene helt klart tydelig eksempel på.

Barcelona

Barcelona

Barcelona

Katedralen «Catedral» er også veldig fin, og er verdt et besøk. Følger du gaten Via Laietana vil du også få en del butikker på veien til katedralen. Effektiv tid!

Barcelona

En annen ting du MÅ få med deg er Font Magica. Det var virkelig en opplevelse. Bare pass at du gjør litt research i forkant på når showet foregår. Det varierer nemlig fra årstid til årstid. Font Magica er en enorm fontene som i dag gjør ære på både Abba og Queen.
Ha god tid for når du først kommer deg opp i høyden der du har god utsikt til fontenen er det også mye annet spennende du kan se.

Barcelona

Ellers har vi selvfølgelig stranden, mer shopping, museum, akvarium etc.
Et siste tips er takterrasse. Hotell med dette er gull verdt!

Barcelona

RESTAURANTER

Når man tenker på mat og Barcelona så er det nok tapas som er det første man tenker på, men Barcelona har helt klart mye annen god mat som også bør testes ut.
Bildet som dere ser øverst er fra et nydelig frokoststed med navn Artisa Barcelona. Dette stedet ligger i nærheten av Las Ramblas og kan trygt anbefales. Vi var ikke så heldig med maten på hotellet, og da var steder som dette gull verdt. Her hadde de noe for enhver smak.

Barcelona

Når vi først holder oss i området rundt La Rambla kan jeg også nevne det berømte matmarkedet som er en opplevelse i seg selv – La Boqueria.  Her kan du se på boder med alt fra smågodt til fersk fisk, smoothie, juice, you name it – they have it. Det hadde vært gull verdt med noe lignende i Bergen. Spesielt til de prisene.

Barcelona

Den ene kvelden besøkte vi en helt nydelig restaurant, 2254. Den MÅ bare besøkes. Fantastisk mat, meget hyggelig personell, og gode priser. Tok dessverre ikke noen fornuftige bilder her (urutinert blogger…), men om du googler stedet så vil du finne den med en gang.

Om du ønsker flere gode spisesteder for frokost kan jeg også anbefale Faborit.

Barcelona

Ellers hadde jeg mange andre spiseplaner, men når vi ikke reserverte i forkant så var det dessverre fullt på mange av stedene som jeg hadde planlagt at skulle besøkes.
Kan nevne: El Xamanyet, Tapeo, Tickets, Quimet & Quimet.

Et annet meget kult sted som vi stoppet på var en berømt Ginbar med navn Xix bar. Om du liker Gin så må denne også besøkes. Utrolig kult sted, kul mann i baren, og drinkene var også meget gode. Var tydeligvis veldig populær for de lokale, og det er jo alltid et godt tegn.

Barcelona

God tur,
T.

Reklamer