IMG_4952

Så, hva må man få med seg når man først reiser til Berlin? Byen er fantastisk, og byr dermed også på mange gode opplevelser. Og gjerne også noen sterke opplevelser. I denne byen er det mange arr.

OPPLEVELSER

La oss begynne med bildet som dere ser øverst. Berliner domen. For en katedral, for et byggverk. Har dog ikke vært inni enda, men jeg synes likevel den taler for seg fra utsiden. Du kommer fint til den gående fra Alexanderplatz.

Når du først er i området så er Museumsinsel perfekt for deg som er glad i museum. Om jeg ikke husker feil så finner du fem museum i dette området. Jeg er nok ikke superfan av museum så kan dessverre ikke uttale meg om noen av de, men generelt, de er nok verdt et besøk.

IMG_4959

Next stop er Holocaust Mahnmal. Disse gravsteinene bidrar til ettertanke. Herlighet, tenk på denne masseutryddelsen her.

IMG_4869

Turen får gå videre til selve symbolet på Berlin, Brandenburger Tor. Denne porten har stått som et vitne til byens dramatiske historie. På et tidspunkt var den også utilgjengelig p.g.a det dere skal se på neste stopp.

IMG_4868

Og neste stopp? Det er selvsagt East Side Gallery. Dette er den lengste delen av muren som er igjen, og må besøkes.

IMG_4949

Hva er vel en tur til Berlin uten Checkpoint Charlie?

IMG_4903

Om du reiser rundt jul så pass på at du får med deg de koselige julemarkedene. F.eks ved Alexanderplatz som også selvfølgelig må besøkes.

IMG_4843

Og du? Om du ønsker shopping så er den beste shoppinggaten med «vanlige» butikker, Kürfurstendamm. Vel verdt et besøk. Det er også noen av sentrene som du finner i byen.

RESTAURANTER

Ristorante A Mano er en italiensk restaurant. Lokalet var lite og koselig, og servicen var upåklagelig. Maten var også både god, og billig. Helt klart verdt et besøk.

IMG_4846

Er du ute etter en fantastisk lunsj så kan jeg også varmt anbefale et sted med navn Le Bon. Vi brukte dog veldig lang tid på å finne dette stedet, men heldigvis var det verdt det når vi endelig kom frem. Istedenfor «gå-metoden» så vil jeg anbefale dere å ta undergrunnen til stoppet som heter Schönleinstr. De hadde en fin og variert meny, og vi valgte både pannekaker og salat. Med litt vin til så var det ikke annet enn perfekt.

IMG_4962

En annen anbefaling er den vegatariske restauranten med navn Cookies Cream, og herlighet for noen smakskombinasjoner de fikk til. Maten smakte HELT nydelig, og danderingen like så. Man spiser jo litt med øynene også. For å finne frem må man bare følge instruksjonene på hjemmesiden til restauranten. Ellers finner man ikke frem. Sjarmerende sted, nydelig mat.

IMG_4920

ANDRE TIPS

Skal du kjøpe billett til toget eller metroen? Ha alltid med kontanter! Maskinene takler ikke norske Visa-kort. Og du, pass på at kontantene ikke er av det høyeste slaget heller.

Raskeste måte å komme seg inn til sentrum fra flyplassen er med toget (du finner skilt først når du har gått ut av flyplassen), kjøp billett på automaten, scann den i maskinen, og sett deg på toget. Det riktige sådan.

God tur,
T.

Reklamer