IMG_6118

Stockholm er en nydelig by. Rett og slett. Det er uendelig mange valgmuligheter her (vel, nesten uendelig da), og det er på ingen måte noen grunn til at du skal kjede deg når du besøker denne storbyen. Her er det fint både vår, sommer, høst og vinter.

Opplevelser

Først og fremst, og ganske innlysende må jeg nevne «Gamla stan» – så koselig område som absolutt må besøkes, og gjerne flere dager også. Slottet, Stortorget, Brända tomten, Mårten Trotzigs gränd etc. Det kan også nevnes at det er mange koselige butikker her, i kombinasjon med at du finner mange turistifiserte butikker om det er av interesse.

stockholm

stockholm

Strandvägen er også vel verdt en tur. Det er forøvrig helt klart en fordel at det er sol når man går langs denne avenyen. Følg med på herskapshusene, og de flotte trærne som du passerer på veien. Om du er glad i museum vil du også finne både Det Nordiske museet, Abba Museum, Vasamuseet etc når du går over Djurgårdsbroen etter at du har gått hele strandvägen.

stockholm

Båttur, båttur, båttur. Det må oppleves. Vi valgte en rute som tok 2 timer, og det var egentlig helt perfekt. Under Stockholms broer het den, og vi fikk se veldig mye forskjellig på rundturen. Personlig synes jeg det er mye bedre med «turistbåt» enn «turistbuss», men jeg ender likevel ofte opp med begge deler.

sverige

Fotografiska museum – for et fint museum. Dette museumet åpnet først i 2010 og er samtidsfotografi av både lite kjente, og internasjonale fotografer. Fordelen her er at utstillingene stadig blir byttet ut, og man kan mao reise her hver gang man besøker byen. Så fint.

8388444053_bafcb57536_b

Er du glad i øl kan jeg også anbefale mikrobryggeriet som ligger i gamlebyen.
Ardbeg Embassy er navnet, og det var veldig populært her. Mange benyttet seg av restauranten også, men den fikk ikke vi testet. Dog, ikke noe tvil om at det var mye godt øl  her. Varmt og godt også, når temperaturen ute ikke var på plussiden.

IMG_6133

Stortorget som du finner i gamlebyen er også veldig koselig!

IMG_6162

Shopping må selvsagt også brukes tid på, og verdt nevne er Drottninggatan, Biblioteksgatan, Stureplan (fantastisk Zara), og så er det mange senter overalt i byen.

RESTAURANTER

Den Gyldene Freden som ligger i gamlebyen er vel verdt et besøk. Her har de dagens rett, pluss et lite utvalg utover dette. Jeg valgte dagens som var laks, og dette var seriøst helt nydelig. Og prisen? 130 kr. Gitt vekk altså.
Dette stedet spørs det om jeg ikke må sjekke ut for lunsj flere ganger…Eller middag?

Den_Gyldene_Freden_2013e

Italiensk er alltid en vinner, og den ene middagen tok vi turen på Tutto Bello. En liten koselig italiensk restaurant med veldig god mat. Har dessverre ikke noe bilde fra dette stedet.

Wedholms fisk fikk også et besøk etter at jeg så den var høyt rangert på Tripadvisor. God mat, men prisene var gjerne litt i overkant likevel. Spiste laks her også, så det kan dog hende det er sammenligningen med retten som kostet en 1/4 del som plager meg. Uansett, vil du betale litt mer, og vil ha hvit duk, observant serveringsdame, etc så er dette et passende sted. Passer nok fint for en date etc.

Wedholms_fisk_01

Sturehof som er lokalisert på Stureplan er et fransk brasserie, som tydeligvis var veldig fullt i helgene, så det er nok en fordel med reservasjon her. De serverte uansett nydelig mat, og det var god stemning, og god service.

Et annet sted vi spiste middag var på  Aqui tapas.  Ikke typisk svensk, men dog veldig god tapas. Maten kom kjapt, smakte godt, og servicen var også god. Tilsynelatende et populært sted dette også, så booking i forveien kan være lurt.

Stockholm

Siden vi var i Sverige så måtte jeg nesten spise kjøttboller. Og ja, de smakte mye bedre enn de som du får på IKEA. Stedet vi spiste denne kvelden hadde navnet Magnus Ladulås, og befant seg i gamlebyen. Veldig koselig restaurant som helt klart er verdt et besøk. De hadde også en del typer fisk, kjøtt, og noe vegetar.

Stockholm

Ryktene sa også at Richie skulle by på en god matopplevelse. Det stemte meget bra. Vi gikk her for lunsj, men middagsmenyen såg også veldig bra ut. Vi var dessverre litt uheldig med at kjøkkenet glemte vår bestilling, men maten kompenserte når vi først fikk den. Tipsen derimot ble det litt verre med:-) Det kan også nevnes at lokalene var veldig fine.

Stockholm

Et aldri så lite tips på slutten er at om du reiser i sommermånedene så får du halv pris på Arlanda Expressen som er veldig dyr i utgangspunktet.

God tur,
T.

Reklamer